Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Bezele cu alune si ciocolata
Ingrediente: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 250 g alune, 40 g ciocolata amaruie, 1 varf de cutit scortisoara pisata. Mod de preparare: Albusul se bate spuma cu telul cateva minute. Se ...
Gris cu lapte
Ingrediente: 1 litru de lapte, 250 gr gris, 100 gr zahar, vanilie, sare, dulceata. Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, separat in gris punem apa ca sa-l inmuiem, cand a dat laptele ...
Prajitura cu capsuni
Ingrediente: 5 oua, 300 ml ulei, 300 g zahar, 1 zahar vanilat, 500 g faina, 1 cana lapte, 1 praf de copt, capsuni. Mod de preparare: Se amesteca 10 minute galbenusurile cu zaharul, apoi se ...
Prajituri cu stafide si miere
Ingrediente: 225 g zahar, 250 g faina, 250 g unt, 50 g miere, 100 g stafide inmuiate in rom, 6 oua, un plic zahar vanilat, sare. Mod de preparare: Se ung cu unt formele mici de savarine si ...
Betisoare berlineze
Ingrediente: Aluatul: 170 g faina, 140 g unt, 1 galbenus, 50g zahar pudra, 1 varf de cutit sare, 100 g migdale sau nuci macinate. Glazura: 7 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 pachet zahar ...
Jeleu de levantica
Ingrediente: 3 si 1/2 cesti de apa, 1/2 ceasca flori uscate de levantica, sucul unei lamai, 85 g de pectina lichida sau un pliculet de pectina pudra ( gelatina) si 4 cesti zahar. Mod de ...
Tiramisu cu capsuni si pepene rosu
Ingrediente: o cutie de piscoturi cu 2 randuri, o cutie crema tiramisu, 200 ml lapte pasteurizat, 100 ml smantana, cateva capsuni, pepene rosu, cacao. Mod de preparare: Pentru inceput vom ...
Pesmeti cu iaurt
Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte batut, 2 linguri ulei, 1 lingura zahar, vanilie, 1 lingurita de bicarbonat, un praf de sare, faina cat se cere. Mod de preparare: Se bate un pahar de ...
Bile umplute cu prune
Ingrediente: 125 ml lapte semidegresat, 0.5 gr de drojdie, 125 gr zahar, 40 gr unt, 300 gr faina, un varf de cutit de sare, 1 ou, 750 gr de prune, 60 gr de miere de flori, 50 gr smantana, ...
Bezele cu cocos
Ingrediente: albusuri 2 minim, sau cate doriti, 240 g zahar pudra, 150 g cocos. Mod de prepearare: Se bat ouale bine de tot,apoi se aduaga zaharul treptat si se mixeaxa in continuare. La ...
Prajitura cu cirese
Ingrediente: cirese jumatate de kg, faina 50 de grame, un varf de cutit cu sare, trei linguri cu zahar, trei linguri cu zahar pudra, doua oua, lapte proaspat 300 ml, 50 gr. de unt, trei ...
Orez cu lapte
Ingrediente: 500 g orez, 1 l lapte, 3 zahar vanilat, 6-8 linguri zahar, 2 oua. Mod de preparare: Se fierbe bine orezul in apa cu sare, amestecandu-se mereu. Se stoace apa de pe orez prin ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro