Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Cozonac cu rahat si caise
Ingrediente: 500 g faina, 1 cub de drojdie, 200 ml lapte, 75 g zahar, putina sare, 100 g unt, 1 ou, 200 g rahat, 150 g caise uscate, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri lapte pentru ...
Cozonac de malai
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt, 1 lingurita sare, 1 cana malai grisat, 2 linguri zahar praf, 2 oua batute, 1 1/2 cana lapte, 1/4 cana untdelemn, 50 g unt ...
Crema de zahar ars
Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 gr frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 gr zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra. Mod ...
Prajitura cu mere rapida
Ingrediente: Blat: 2 cani mere rase, 2 cani cu faina, 2 linguri de margarina, 1 cana zahar, 3 oua, 1 lingura amoniac stins in otet. Sirop: o cana zahar, o cana apa, cacao. Mod de preparare: ...
Gogosi din aluat pripit
Ingrediente: 100 g unt, o lingura rasa de zahar, un praf de sare, 200 g de faina bine cernuta, 4-5 oua, untura. Mod de preparare: Se pune intr-o cratita sa se infierbinte un pahar de apa cu ...
Cheesecake cu zmeura
Ingrediente: 12 biscuiti digestivi, 50 g unt topit, 1 lingura miere, 500 g branza ricotta, 3 oua, 175 g zahar tos, coaja rasa de la o lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie, 200 g smantana ...
Gris cu lapte
Ingrediente: 1 litru de lapte, 250 gr gris, 100 gr zahar, vanilie, sare, dulceata. Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, separat in gris punem apa ca sa-l inmuiem, cand a dat laptele ...
Prajitura cu visine
Ingrediente: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt , 150 gr faina, visine , zahar vanilat. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile care au ...
Baclava cu lamaie
Ingrediente: 1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamaie. Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se ...
Prajitura cu capsuni
Ingrediente: 5 oua, 300 ml ulei, 300 g zahar, 1 zahar vanilat, 500 g faina, 1 cana lapte, 1 praf de copt, capsuni. Mod de preparare: Se amesteca 10 minute galbenusurile cu zaharul, apoi se ...
Amandina
Ingrediente: Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 g zahar, 300 g faina, 1-2 praf de copt. Crema cacao: 250 g zahar, 350 g margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie. Glazura: 3/4 ciocolata ...
Bavarois de vanilie
Ingrediente: 1/2 l lapte, 6 oua intregi, 200 g de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 g de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale. Mod de preparare: ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro