Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Tarta cu capsuni
Ingrediente: Aluat: 2 oua, 100 gr margarina, 100 gr zahar, un praf de copt, faina cat cuprinde. Crema: 300 gr crema de vanilie. Decor: Capsuni si frisca.Mod de preparare Margarina se ...
Bavarois de vanilie
Ingrediente: 1/2 l lapte, 6 oua intregi, 200 g de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 g de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale. Mod de preparare: ...
Batoane de musli
Ingrediente: 200 g zahar, 75 ml frisca lichida, 160 g margarina sau unt, 40 g marshmallows, 500 g musli cu fructe, 60 g stafide. Mod de preparare: Intr-un bol termorezistent puneti frisca ...
Prajitura cu dovleac si kiwi
Ingrediente: 1/2 cana zahar, 125 grame unt, 450 grame piureu de dovleac ( obtinut de la un dovleac de cca 1,250 kg), 1 ou mare, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 si 3/4 cani faina, 1 ...
Crema de Zahar Ars cu Dovleac
Ingrediente: pulpa de la un dovleac de marime medie, 2 cani de lapte, 1 cana de zahar, 6 oua, 2 linguri de rom, un pliculet de zahar vanilat, 1/4 cana de apa, 1/2 lingurita de ienibahar ...
Cheesecake cu zmeura
Ingrediente: 12 biscuiti digestivi, 50 g unt topit, 1 lingura miere, 500 g branza ricotta, 3 oua, 175 g zahar tos, coaja rasa de la o lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie, 200 g smantana ...
Gogosi cu dulceata (Crafle)
Ingrediente: 500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si ...
Tiramisu cu capsuni si pepene rosu
Ingrediente: o cutie de piscoturi cu 2 randuri, o cutie crema tiramisu, 200 ml lapte pasteurizat, 100 ml smantana, cateva capsuni, pepene rosu, cacao. Mod de preparare: Pentru inceput vom ...
Gogosele frantuzesti cu miere si
Ingrediente: 150ml apa sau lapte, 75ml ulei, un praf de sare, 150 g faina , 3-4 oua, 100 g sirop fructe sau miere sau zahar vanilat,ulei pentru prajit,scortisoara. Mod de preparare: Se pun ...
Tarta cu prune si piersici
Ingrediente: 250 g prune, 4 piersici, 2 linguri zeama de lamaie, 200 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 200 g unt sau margarina, 5 oua, sare, 200 g faina, esenta de rom. Mod de ...
Spuma de capsuni
Ingrediente: 5 foi gelatina/55 g gelatina pudra, 500 g capsuni, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, 250 g branza de vaci, 100 ml frisca, 10 frunze de menta tocate. Mod de preparare: Gelatina ...
Amandine cu prune
Ingrediente: 400 g prune (ringlote), 100 g samburi de migdale intregi, 120 g unt, 100 g zahar pudra, 2 oua. Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C. Spalati si stergeti prunele, ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2018 ReteteleCulinare.ro