Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Arlechin
Ingrediente: 600 g faina, 250 g unt, 3 galbenusuri, 250g zahar pudra, 1 lingura smantana, 1 pachetel praf de copt, 1 varf cutit sare. Umplutura: 3 albusuri, 7 linguri gem de caise mai tare, ...
Batoane cu rom
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g zahar pudra, 200 g faina, 125 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 30 g cacao, 2 linguri apa. In plus: 3 oua, 240 g zahar, 100 ml rom, 125 g migdale macinate. ...
Baghete cu nuci
Ingrediente: 1 ou intreg, 140 g zahar pudra, 1 lingura zeama lamaie. Mod de preparare: Un ou intreg, un galbenus si o lingura de rom se freaca timp de 10 minute. Nucile se dau la cuptor sa ...
Baclava cu lamaie
Ingrediente: 1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamaie. Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se ...
Gogosi cu branza
Ingrediente: 300 g faina, 150 g branza, 1 pahar lapte, 1 ou, 2 linguri zahar, 40 g drojdie, 1/2 lingurita sare. Mod de preparare: Se framanta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se ...
Rulada cu fructe
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 120 g nuca macinata, 1 praf de copt. Umplutura: 150 g nuca macinata, 200 g lapte, 2 pliculete de gelatina alba, 8 linguri de apa, bucati de ...
Gogosi
Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cat o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 litru lapte, 2 linguri zahar ...
Orez cu lapte si gem
Ingrediente: 200 gr orez, 800 ml lapte, 2 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr unt, 50 gr gem. Mod de preparare: Se curata orezul de impuritati, apoi se spala in 2-3 ape. Se pune ...
Turta dulce
Ingrediente: 450 gr faina, 100 gr zahar, 300 gr miere, 2 oua, cuisoare, scortisoara, 150 ml ulei, coaja de lamaie, 1gr bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, un praf de sare. Mod de ...
Prajitura Kati
Ingrediente: Blatul: 1 kg faina, 150 g zahar, 150 g margarina, 3 galbenusuri de ou, 1 plic praf de copt, 100-150 ml lapte. Crema: lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri gem (caise, piersici, ...
Gogosi din cartofi cu lamaie
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 50 g zahar, 4 linguri faina, 1 lamaie, 2 oua, ulei. Mod de preparare: Din cartofi se prepara un piure. Se amesteca cu zaharul si faina, zeama de la o lamaie si ...
Tarta racoritoare cu grapefruit
Ingrediente: Aluatul: 1 ou, 100-150g unt, un praf de sare, 2-3 linguri lapte, faina cat cuprinde(cca 300gr). Crema: 3 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 50 ml lapte, 300 ml frisca (de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro