Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Alba ca zapada
Ingrediente: Aluat: 2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac. Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana ...
Prajituri cu stafide si miere
Ingrediente: 225 g zahar, 250 g faina, 250 g unt, 50 g miere, 100 g stafide inmuiate in rom, 6 oua, un plic zahar vanilat, sare. Mod de preparare: Se ung cu unt formele mici de savarine si ...
Prajitura din albusuri fina si racoroasa
Ingrediente: 8 albusuri, 300 gr zahar, 150 gr unt, 150 gr faina, coaja rasa de la 1 lime sau lamaie, 1 vanilie, 1 praf de copt. Glazura: 1 albus, 100 gr zahar pudra, coaja de la 1 lime ...
Batoane cu nuci si curmale
Ingrediente: 60g unt, 175g zahar pudra, 2 oua, 80g de faina, 1 varf de cutit de praf de copt, 1 varf de cutit de sare, 200g curmale tocate marunt, 150g nuci tocate, 1 pachet zahar vanilat. ...
Tiramisu cu capsuni si pepene rosu
Ingrediente: o cutie de piscoturi cu 2 randuri, o cutie crema tiramisu, 200 ml lapte pasteurizat, 100 ml smantana, cateva capsuni, pepene rosu, cacao. Mod de preparare: Pentru inceput vom ...
Batoane de musli
Ingrediente: 200 g zahar, 75 ml frisca lichida, 160 g margarina sau unt, 40 g marshmallows, 500 g musli cu fructe, 60 g stafide. Mod de preparare: Intr-un bol termorezistent puneti frisca ...
Jeleu de levantica
Ingrediente: 3 si 1/2 cesti de apa, 1/2 ceasca flori uscate de levantica, sucul unei lamai, 85 g de pectina lichida sau un pliculet de pectina pudra ( gelatina) si 4 cesti zahar. Mod de ...
Papanasi din mere cu drojdie
Ingrediente: 4 mere, 2 pahare lapte, 25 g drojdie, 3 linguri zahar, 3 linguri unt, 1 pahar ulei, 1/2 kg faina, zahar vanilat, 2 oua, putina sare. Mod de preparare: Se dizolva drojdia in ...
Orez cu lapte
Ingrediente: 500 g orez, 1 l lapte, 3 zahar vanilat, 6-8 linguri zahar, 2 oua. Mod de preparare: Se fierbe bine orezul in apa cu sare, amestecandu-se mereu. Se stoace apa de pe orez prin ...
Gogosi de cartofi
Ingrediente: 4 cartofi mari, 50 g drojdie, 200 g smantana, 3 galbenusuri, sare, faina cat cuprinde la framantat, 1 pahar ulei, marmelada, zahar pudra vanilat. Mod de preparare: Se coc ...
Papanasi cu branza prajiti
Ingrediente: 2 oua, 4 linguri faina, 6 linguri gris de grau, 400 g branza de vaci dulce, 50 g smantana, dulceata de mure sau de fructe de padure, 500 ml ulei, putina sare. Mod de ...
Baclava greceasca
Ingrediente: 375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), 1/2 lingurita de praf de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro