Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Chec cu nuci si malai
Ingrediente: 125 gr unt la temperatura camerei, 125 gr zahar pudra, 100 gr faina de malai fina, 75 gr faina, 70 gr nuci macinate, 2 oua, 2 galbenusuri, 3/4 plic praf de copt, 3 linguri de ...
Prajitura cu dovleac si kiwi
Ingrediente: 1/2 cana zahar, 125 grame unt, 450 grame piureu de dovleac ( obtinut de la un dovleac de cca 1,250 kg), 1 ou mare, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 si 3/4 cani faina, 1 ...
Afine cu crusta
Ingrediente: 500g afine proaspete, 500g mere de vara, 1 lamaie, 100g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 150+20g unt, 150g zahar brun (sau tos), 150g faina, 20g frisca nebatuta. Mod de ...
Baseema - Prajitura Sudaneza cu Gris
Ingrediente: Este o reteta traditionala sudaneza. Pentru sirop: 2 cani zahar, 2 cani apa, 1 lingura unt, 2 linguri zeama de lamaie. Prepararea siropului: Se pun ingredientele intr-un vas ...
Prajitura zebra cu branza
Ingrediente: 125 g margarina sau unt, 300 g faina alba, 50 g. zahar, 1 ou, 1 lingurita praf de copt. Ingrediente ptr. umplutura: 125 g margarina sau unt, 5 oua, 250 g zahar, 750 g ...
Tarta cu piersici si mac
Ingrediente: Aluat: 100 g crema de branza(quark) 2 linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici, 4 linguri ulei de fl-soarelui,50 g zahar pudra, 1 ou, 1 plic praf de copt, 250 g faina. ...
Gogosi
Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cat o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 litru lapte, 2 linguri zahar ...
Baclava cu sirop de rom
Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Pentru sirop: 300 g zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamaie, 250 ml de apa. Mod de ...
Tarta cu capsuni
Ingrediente: Aluat: 2 oua, 100 gr margarina, 100 gr zahar, un praf de copt, faina cat cuprinde. Crema: 300 gr crema de vanilie. Decor: Capsuni si frisca.Mod de preparare Margarina se ...
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g ...
Batoane cu nuci
Ingrediente: Pentru aluat : 250g zahar pudra, 250g nuci macinate, 2 linguri de faina, 3 galbenusuri, 1 lingurita rasa de scortisoara, 1 varf de cutit cuisoare pisate, coaja rasa si zeama de ...
Turta dulce
Ingrediente: 450 gr faina, 100 gr zahar, 300 gr miere, 2 oua, cuisoare, scortisoara, 150 ml ulei, coaja de lamaie, 1gr bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, un praf de sare. Mod de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro