Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Prajitura zebra cu branza
Ingrediente: 125 g margarina sau unt, 300 g faina alba, 50 g. zahar, 1 ou, 1 lingurita praf de copt. Ingrediente ptr. umplutura: 125 g margarina sau unt, 5 oua, 250 g zahar, 750 g ...
Tarta cu cirese
Ingrediente: 400 gr. piscoturi, 2 cutii mascarpone, 3 oua, 1 plic zahar vanilat, 140 zahar, 600 gr. cirese, 200 ml. suc de portocale. Mod de preparare: Se freaca bine galbenusurile cu ...
Prajitura cu cirese
Ingrediente: cirese – jumatate de kg, faina 50 de grame, un varf de cutit cu sare, trei linguri cu zahar, trei linguri cu zahar pudra, doua oua, lapte proaspat – 300 ml, 50 gr. de unt, trei ...
Prajitura Vieneza
Ingrediente: pentru foi: 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar, 2 pachete de Naty rolls. Crema: 2 plicuri budinca de vanilie, 600 ml lapte, 12 linguri zahar, esenta de vanilie, 1/2 ...
Bilute din crema de nuci cu ciocolata
Ingrediente:400g serbet de cacao, 1/2 pachet margarina rama, 200g nuci prajite si macinate, 200g nuci prajite sfarmate cu sucitorul, esenta de rom dupa gust, ciocolata menaj. Mod de ...
Spuma de capsuni
Ingrediente: 5 foi gelatina/55 g gelatina pudra, 500 g capsuni, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, 250 g branza de vaci, 100 ml frisca, 10 frunze de menta tocate. Mod de preparare: Gelatina ...
Prajitura din albusuri fina si racoroasa
Ingrediente: 8 albusuri, 300 gr zahar, 150 gr unt, 150 gr faina, coaja rasa de la 1 lime sau lamaie, 1 vanilie, 1 praf de copt. Glazura: 1 albus, 100 gr zahar pudra, coaja de la 1 lime ...
Piersici imperiale
Ingrediente: 12 piersici, 1 l apa, 2-3 batoane vanilie, 3-4 linguri zahar, inghetata de vanilie, gem de caise, 300 g migdale prajite. Mod de preparare: Se face un sirop din apa, zahar si ...
Pasta de corcoduse
Ingrediente: 2 kg corcoduse, 1 kg zahar.Mod de preparare: Se spala corcodusele, se pun apoi intr-un vas, un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar. Se lasa ...
Chec cu nuci si malai
Ingrediente: 125 gr unt la temperatura camerei, 125 gr zahar pudra, 100 gr faina de malai fina, 75 gr faina, 70 gr nuci macinate, 2 oua, 2 galbenusuri, 3/4 plic praf de copt, 3 linguri de ...
Bezele cu alune si ciocolata
Ingrediente: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 250 g alune, 40 g ciocolata amaruie, 1 varf de cutit scortisoara pisata. Mod de preparare: Albusul se bate spuma cu telul cateva minute. Se ...
Turta dulce moale
Ingrediente: 250 gr miere, un ou, trei galbenusuri, 10 gr bicarbonat de amo­niu, 150 gr zahar pudra, un pliculet de zahar vanilat, 200ml apa, zeama de la o jumatate de lamaie + coaja ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro