Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Tarta racoritoare cu grapefruit
Ingrediente: Aluatul: 1 ou, 100-150g unt, un praf de sare, 2-3 linguri lapte, faina cat cuprinde(cca 300gr). Crema: 3 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 50 ml lapte, 300 ml frisca (de ...
Baseema - Prajitura Sudaneza cu Gris
Ingrediente: Este o reteta traditionala sudaneza. Pentru sirop: 2 cani zahar, 2 cani apa, 1 lingura unt, 2 linguri zeama de lamaie. Prepararea siropului: Se pun ingredientele intr-un vas ...
Prajitura Kati
Ingrediente: Blatul: 1 kg faina, 150 g zahar, 150 g margarina, 3 galbenusuri de ou, 1 plic praf de copt, 100-150 ml lapte. Crema: lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri gem (caise, piersici, ...
Bombite
Ingrediente: biscuiti populari, zahar, margarina, apa, cacao, nuca sau visine din visinata, nuca de cocos, esenta de rom. Mod de preparare: 15 linguri de zahar si doua cani de apa se pun pe ...
Bezele cu caramel
Ingrediente: 6 albusuri, 250 g zahar pudra, 5 lingurite zahar tos. Mod de preparare: Zaharul tos se pune pe foc intr-o tigaie. Cand devine brun-inchis, se adauga 4-5 lingurite de apa si se ...
Baclava cu lamaie
Ingrediente: 1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamaie. Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se ...
Pesmeti cu iaurt
Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte batut, 2 linguri ulei, 1 lingura zahar, vanilie, 1 lingurita de bicarbonat, un praf de sare, faina cat se cere. Mod de preparare: Se bate un pahar de ...
Alba ca zapada
Ingrediente: Aluat: 2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac. Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana ...
Prajitura cu visine
Ingrediente: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt , 150 gr faina, visine , zahar vanilat. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile care au ...
Chec cu ananas
Ingrediente: 8 oua, 150 g faina, 150 g zahar, 150 ml ulei, 100 ml smantana, 1 plic praf de copt, 50 g stafide, 1 compot ananas. Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se ...
Tiramisu cu visine
Ingrediente: 200 g piscoturi, 1 cana visine fara samburi, 200 ml smantana pentru frisca, 200 g mascarpone, 2- 3 linguri zahar pudra, 200 ml cafea preparata, cacao. Mod de preparare: Pentru ...
Crema de lapte
Ingrediente: 4 pahare de lapte, 1/2 pahar zahar, 2 linguri amidon de porumb sau de cartofi. Mod De Preparare: Se ia o cratita si se toarna in ea 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro