Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Orez cu lapte
Ingrediente: 500 g orez, 1 l lapte, 3 zahar vanilat, 6-8 linguri zahar, 2 oua. Mod de preparare: Se fierbe bine orezul in apa cu sare, amestecandu-se mereu. Se stoace apa de pe orez prin ...
Prajitura "Bomboana"
Ingrediente: Blat: 6 albusuri, 250 g zahar, 100 g nuca taiata marunt si 150 g nuca macinata, margarina. Crema: 6 galbenusuri, 250 g zahar, 2-3 linguri cacao, 2 pliculete zahar vanilat, 1 ...
Pesmeti cu nuci
Ingrediente: 200 g faina, 200 g nuci, 200 g zahar, 2 oua intregi, 1 galbenus, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, un praf de sare. Mod de preparare: Se face un aluat din faina, nuci ...
Batoane cu nuci si curmale
Ingrediente: 60g unt, 175g zahar pudra, 2 oua, 80g de faina, 1 varf de cutit de praf de copt, 1 varf de cutit de sare, 200g curmale tocate marunt, 150g nuci tocate, 1 pachet zahar vanilat. ...
Chec cu cacao si nuca
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri ulei, o cana zahar ( 6-8 linguri), esenta rom, 2 plicuri zahar vanilat, o cana si jumatate faina (6-10 linguri), 2 linguri cacao, 150-200 g nuci. Mod de ...
Papanasi din lapte batut sau iaurt
Ingrediente: 200 ml iaurt sau lapte batut, 50 g gris, 30 g unt, un ou, un varf de cutit sare, coaja de lamaie, 3 linguri untdelemn sau 50 g unt, 30 g pesmet, zahar pudra si vanilie. Mod de ...
Rulouri cu crema de vanilie
Ingrediente: 800gr aluat foietaj, 4 oua, 650ml lapte, 150 gr faina, 250gr zahar, zahar vanilat, 100gr zahar pudra. Mod de preparare: Foaia de aluat se intinde cu merdeneaua si se taie in ...
Prajitura cu mere aromata
Ingrediente: 3 oua, o cana zahar, 1/2 cana ulei, o cana jumatate faina, bicarbonat, mirodenii, 1/2 cana sifon(apa minerala). Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se taie jumatati, ...
Placinta cu Cirese
Ingrediente: faina 400 gr, lapte 200 ml, doua galbenusuri, jumatate de cubulet de drojdie, trei linguri de zahar, unt 150 gr, un pliculet cu zahar vanilat, cirese 1kg, o lingura de pesmet, ...
Gogosi cu lamaie
Ingrediente: 200 g faina, 4 oua, 100 g unt, 100 ml ulei, 1 lingura de zahar pudra, 1 pahar cu apa, coaja de lamaie, 2 linguri zahar vanilat, sare; sirop de fructe sau sos de ciocolata. Mod ...
Crema de zahar ars
Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 gr frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 gr zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra. Mod ...
Coltunasi cu visine si sos
Ingrediente: 3 oua, 100 ml apa, 300-350 g faina, un praf de sare, 1 kg visine, 1 cana zahar, 50 g unt, smantana. Mod de preparare: O data ce ati spalat bine fructele, le-ati indepartat ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro