Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Baclava cu sirop de rom
Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Pentru sirop: 300 g zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamaie, 250 ml de apa. Mod de ...
Tarta cu prune si piersici
Ingrediente: 250 g prune, 4 piersici, 2 linguri zeama de lamaie, 200 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 200 g unt sau margarina, 5 oua, sare, 200 g faina, esenta de rom. Mod de ...
Prajitura Jerbo
Ingrediente: 20 linguri faina, 250 g margarina, 2 linguri zahar, 1 ou, 100 g lapte, 1 lingura drojdie, 3 galbenusuri, 500 g gem de caise, 8 linguri nuca macinata. Mod de preparare: Se ...
Prajitura cu cirese
Ingrediente: 340 g faina, 225 g zahar, 225 g margarina, 4 oua, 1 jumatate cana de lapte, 170 g cirese glasate/crude fara samburi si scurse de zeama, 56 g migdale maruntite, 1 lingura de ...
Gogosi cu dulceata (Crafle)
Ingrediente: 500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si ...
Banane Mamdazi
Ingrediente: 1 ou, 2 banane, 150 ml lapte dulce, 1 zahar vanilat, 225 g faina, 1/2 praf copt, 3 linguri zagar tos, ulei, zahar pudra. Mod de preparare: Bananele se curata si se taie bucati, ...
Batoane de musli
Ingrediente: 200 g zahar, 75 ml frisca lichida, 160 g margarina sau unt, 40 g marshmallows, 500 g musli cu fructe, 60 g stafide. Mod de preparare: Intr-un bol termorezistent puneti frisca ...
Prajitura cu mere rapida
Ingrediente: Blat: 2 cani mere rase, 2 cani cu faina, 2 linguri de margarina, 1 cana zahar, 3 oua, 1 lingura amoniac stins in otet. Sirop: o cana zahar, o cana apa, cacao. Mod de preparare: ...
Crema de lapte
Ingrediente: 4 pahare de lapte, 1/2 pahar zahar, 2 linguri amidon de porumb sau de cartofi. Mod De Preparare: Se ia o cratita si se toarna in ea 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot ...
Piersici imperiale
Ingrediente: 12 piersici, 1 l apa, 2-3 batoane vanilie, 3-4 linguri zahar, inghetata de vanilie, gem de caise, 300 g migdale prajite. Mod de preparare: Se face un sirop din apa, zahar si ...
Baclava cu portocale
Ingrediente: 225 g migdale sau nuci oparite, 175 g caise uscate taiate in sferturi, 2 portocale (coaja rasa si feliile), 200 g zahar tos, 9 foi de aluat foetaj, 125 g unt topit, 125 ml suc ...
Tarta cu Capsuni
Ingrediente: Pentru aluat: faina 200 gr, unt 150 gr, zahar 100 gr, doua galbenusuri. Pentru crema: o jumatate de litru de lapte, zahar 150 gr, patru galbenusuri, faina 50 gr, un baton de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro