Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Prajitura pufoasa cu budinca
Ingrediente: Ingrediente blat: 4 oua, 1/2 cana zahar, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, 8 linguri faina. Ingrediente crema: 2 plicuri budinca de caramel, 6 linguri zahar, 800 ml lapte, 100 ...
Gogosi cu iaurt
Ingrediente: Un borcan cu iaurt, 2 oua, 5 linguri zahar tos, 500 g faina, o lingura ulei, un praf de copt, zahar vanilat, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas, ...
Prajitura Vieneza
Ingrediente: pentru foi: 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar, 2 pachete de Naty rolls. Crema: 2 plicuri budinca de vanilie, 600 ml lapte, 12 linguri zahar, esenta de vanilie, 1/2 ...
Spuma de capsuni
Ingrediente: 5 foi gelatina/55 g gelatina pudra, 500 g capsuni, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar, 250 g branza de vaci, 100 ml frisca, 10 frunze de menta tocate. Mod de preparare: Gelatina ...
Biscotti
Ingrediente: 2 albusuri, zahar fin 90 g, 2 lingurite de coaja de lamaie, faina 90 g, 1 migdale 155g. Mod de preparare: Albusurile si zaharul se amesteca pentru cel putin 5 minute.Se adauga ...
Arlechin
Ingrediente: 600 g faina, 250 g unt, 3 galbenusuri, 250g zahar pudra, 1 lingura smantana, 1 pachetel praf de copt, 1 varf cutit sare. Umplutura: 3 albusuri, 7 linguri gem de caise mai tare, ...
Bavareza cu coacaze rosii
Ingrediente: 3 oua, 150 gr zahar, 100 ml lapte, 5 gr gelatina, 2 plicuri zahar vanilat, 500 ml frisca vegetala, coacaze rosii. Mod de preparare: Se pun intr-un vas pe baine marie zaharul, ...
Turta dulce
Ingrediente: 450 gr faina, 100 gr zahar, 300 gr miere, 2 oua, cuisoare, scortisoara, 150 ml ulei, coaja de lamaie, 1gr bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, un praf de sare. Mod de ...
Clatite
Ingrediente: 100 g faina, 300 ml lapte, 1-2 oua, o lingura rom, o lingura untdelemn, 1/2 lingurita sare, coaja de lamaie. Mod de preparare: Intr-o oala de 1 litru, se pun galbenusul, ...
Chec cu nuci si malai
Ingrediente: 125 gr unt la temperatura camerei, 125 gr zahar pudra, 100 gr faina de malai fina, 75 gr faina, 70 gr nuci macinate, 2 oua, 2 galbenusuri, 3/4 plic praf de copt, 3 linguri de ...
Clafoutis cu cirese
Ingrediente: 500 g cirese, 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura zahar tos, 200 ml frisca nebatuta, 200 ml lapte, 20 g unt, 2 linguri lichior de ...
Gogosi pripite (fara drojdie)
Ingrediente: 4 oua, 2 pahare apa (lapte), 1 1/2 lingura unt, 2 pahare faina, 2-3 linguri zahar (dupa gust), zeama de la 1/2 lamaie, 1 praf de sare, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro