Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Gogosi cu vin
Ingrediente: 1 pahar vin alb, 1 lingura unt (margarina), o lingura zahar, 200 g faina , 4 oua, sare, ulei sau untura pentru prajit, zahar vanilat si scortisoara. Mod de preparare: Se pune ...
Pasta de corcoduse
Ingrediente: 2 kg corcoduse, 1 kg zahar.Mod de preparare: Se spala corcodusele, se pun apoi intr-un vas, un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar. Se lasa ...
Crema fina cu fructe
Ingrediente: Crema: 2 albusuri, 3 linguri zahar pudra, 250 ml frisca lichida, 250 g crema mascarpone, 3 linguri zeama de lamaie. Sosul: 2 portocale, 6 linguri zahar pudra, 350 g zmeura. Mod ...
Gogosi
Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cat o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 litru lapte, 2 linguri zahar ...
Chec cu cacao
Ingrediente: 2 oua, 120 g faina, 100 g unt, 100 ml lapte, 100 g zahar, 15 ml rom, o lingurita cu praf de copt, 1 zahar vanilat, o lingurita cacao. Mod de preparare: Se unge cu margarina ...
Alba ca zapada
Ingrediente: Aluat: 2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculete zahar vanilat, sare, 1/2 lingurita amoniac. Crema: o cana lapte fiert, 6 linguri faina, 1 1/2 cana ...
Clatite cu branza dulce si smantana, la
Ingrediente: Pentru clatite: 2 oua, 100 ml ulei , 400 gr faina, un strop de sare si 700 ml apa minerala. Pentru umplutura : 500 gr branza de vaca, 300 ml smantana ,2 oua, 50 g stafide, ...
Negresa clasica
Ingrediente: Pentru blat: 4 galbenusuri, 250 gr zahar, 100 gr unt, 250 gr faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, 200 ml lapte. Pentru bezea:4 albusuri, 250 gr zahar. Pentru glazura: 3 ...
Baclava greceasca
Ingrediente: 375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), 1/2 lingurita de praf de ...
Prajitura cu visine
Ingrediente: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt , 150 gr faina, visine , zahar vanilat. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile care au ...
Tarta cu piersici si mac
Ingrediente: Aluat: 100 g crema de branza(quark) 2 linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici, 4 linguri ulei de fl-soarelui,50 g zahar pudra, 1 ou, 1 plic praf de copt, 250 g faina. ...
Prajitura cu mere aromata
Ingrediente: 3 oua, o cana zahar, 1/2 cana ulei, o cana jumatate faina, bicarbonat, mirodenii, 1/2 cana sifon(apa minerala). Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se taie jumatati, ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro