Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Tiramisu
Ingrediente: 1 cutie Tiramisu , 1 crema caramel ( sau vanilie), 800 ml lapte, 6 linguri zahar pudra, 3 oua, 1 pachet piscoturi. Mod de preparare: Se pregateste prajitura cum scrie pe ...
Biscotti
Ingrediente: 2 albusuri, zahar fin 90 g, 2 lingurite de coaja de lamaie, faina 90 g, 1 migdale 155g. Mod de preparare: Albusurile si zaharul se amesteca pentru cel putin 5 minute.Se adauga ...
Prajitura cu visine
Ingrediente: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt , 150 gr faina, visine , zahar vanilat. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile care au ...
Tarta cu cirese
Ingrediente: 400 gr. piscoturi, 2 cutii mascarpone, 3 oua, 1 plic zahar vanilat, 140 zahar, 600 gr. cirese, 200 ml. suc de portocale. Mod de preparare: Se freaca bine galbenusurile cu ...
Gogosi cu branza
Ingrediente: 300 g faina, 150 g branza, 1 pahar lapte, 1 ou, 2 linguri zahar, 40 g drojdie, 1/2 lingurita sare. Mod de preparare: Se framanta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se ...
Cheesecake cu caramel si nuci
Ingrediente: Crusta: 200 g biscuiti simpli sau digestivi, 50 g zahar, 115 g unt topit. Crema de branza: 1 kg crema de branza. 200 g zahar, 3 linguri faina, 5 oua (la temperatura camerei), ...
Poale in brau
Ingrediente: Aluat: 750 gr faina, 3 oua, 25 gr drojdie, 20 gr zahar, 1 praf de sare, 150 ml lapte, 150 gr unt. Umplutura: branza de vaci. Mod de preparare: Drojdia se dizolva in laptele ...
Papanasi din lapte batut sau iaurt
Ingrediente: 200 ml iaurt sau lapte batut, 50 g gris, 30 g unt, un ou, un varf de cutit sare, coaja de lamaie, 3 linguri untdelemn sau 50 g unt, 30 g pesmet, zahar pudra si vanilie. Mod de ...
Pasta de corcoduse
Ingrediente: 2 kg corcoduse, 1 kg zahar.Mod de preparare: Se spala corcodusele, se pun apoi intr-un vas, un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar. Se lasa ...
Prajitura cu branza si lamaie
Ingrediente: 275 g zahar, 50 g unt, 50 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 5 oua mari, 450 g branza de vaci, 40 g faina, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, 150 ml ...
Galuste cu prune din aluat cu cartofi
Ingrediente: 5 linguri faina, 2 linguri ulei, 300 g cartofi, 50 g unt, 250 g prune, 2 linguri pesmet, zahar pudra, scortisoara, 1 plic zahar vanilat. Mod de preparare: Se fierb cartofii cu ...
Afine cu crusta
Ingrediente: 500g afine proaspete, 500g mere de vara, 1 lamaie, 100g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 150+20g unt, 150g zahar brun (sau tos), 150g faina, 20g frisca nebatuta. Mod de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro