Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, cateva picaturi de rom, 2 foi de hartie pentru tapetat tavitele de chec. Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenus si se pun in doua vase de aproximativ 1,5 litri. Albusurile cu zaharul se bat pana se dizolva zaharul. Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani. Albusele si galbenusele se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie. Tavitele de chec se imbraca cu hartie, se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca si cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incat toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Alte retete culinare:   ceai , zahar , rom , rahat , nuca , stafide
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Crema crocanta de portocale
Ingrediente : 2 portocale, 2 biscuiti cu aroma de ciocolata, iaurt natural, biscuiti cu unt. Mod de Preparare : Pune biscutii intr-o punga si zdrobeste-i cu o sucitoare. Ia doua cupe si ...
Crema de zahar ars
Ingrediente: 1/4 l lapte, 250 gr frisca, 3 oua, 4 galbenusuri, 125 gr zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie, 6-8 linguri de zahar pentru presarat pe deasupra. Mod ...
Gris cu lapte
Ingrediente: 1 litru de lapte, 250 gr gris, 100 gr zahar, vanilie, sare, dulceata. Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, separat in gris punem apa ca sa-l inmuiem, cand a dat laptele ...
Gogosi cu iaurt
Ingrediente: Un borcan cu iaurt, 2 oua, 5 linguri zahar tos, 500 g faina, o lingura ulei, un praf de copt, zahar vanilat, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas, ...
Gogosi cu dulceata (Crafle)
Ingrediente: 500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si ...
Stelutele Craciunului
Ingrediente: 2 galbenusuri, 1 pachet de unt, 1 plic de praf de copt, 200 gr zahar farin, faina cat cuprinde, vanilie, marmelada. Mod de preparare: Untul se inmaoie si se omogenizeaza cu ...
Placinta cu pepene
Ingrediente: 1 pahar apa minerala, 1 pahar de zahar, 1 pahar de ulei, 1 praf de copt, un praf de sare, vanilie, faina cat cuprinde. Umplutura: 500 gr pepene (partea verde si putin din cea ...
Prajitura din albusuri fina si racoroasa
Ingrediente: 8 albusuri, 300 gr zahar, 150 gr unt, 150 gr faina, coaja rasa de la 1 lime sau lamaie, 1 vanilie, 1 praf de copt. Glazura: 1 albus, 100 gr zahar pudra, coaja de la 1 lime ...
Gogosi
Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cat o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 litru lapte, 2 linguri zahar ...
Prajitura cu cirese
Ingrediente: 340 g faina, 225 g zahar, 225 g margarina, 4 oua, 1 jumatate cana de lapte, 170 g cirese glasate/crude fara samburi si scurse de zeama, 56 g migdale maruntite, 1 lingura de ...
Langosi cu marmelada de struguri
Ingrediente: 3 galbenusuri, 100 gr zahar, 200 ml lapte, 5 gr de drojdie, vanilie, faina cat cuprinde( aprox 600 gr), zahar vanilat, marmelada de struguri, 500 ml ulei. Mod de preparare: ...
Afine cu crusta
Ingrediente: 500g afine proaspete, 500g mere de vara, 1 lamaie, 100g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 150+20g unt, 150g zahar brun (sau tos), 150g faina, 20g frisca nebatuta. Mod de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro