Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Saratele cu ansoa si masline
Ingrediente: 125 g faina, 125 g branza cedar, 100 g margarina, 50 g masline fara samburi, o conseva de 55g de ansoa, file. Mod de preparare: Daca aveti robot de bucatarie se pun toate ...
Biscuiti cu miere
Ingrediente: 500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu ...
Salam de biscuiti
Ingrediente: 500 g biscuiti, 100 g rahat, 200 g ciocolata, 2 linguri cocoa, 1 lingura lapte praf, 250 ml apa, 5 linguri zahar, 1/2 pachet unt, 100 g stafide, 100 g nuca, aroma de rom, 1 ...
Rulouri germane cu prune
Ingrediente: 800 gr prune curatate si taiate bucatele, 100 de grame de alune sau migdale tocate marunt, 300 g branza dulce (quark sau Philadelphia), 120 ml lapte, 120 ml ulei, 1 varf de ...
Clatite cu ananas
Ingrediente: Foi de clatite, 3-4 linguri de miere, 1-2 linguri de zahar, o conserva de ananas, o mana de alune nesarate si coapte (sau nuci coapte si maruntite), putina vanilie (sau zahar ...
Tarta cu prune
Ingrediente: 2 oua, 200 gr zahar, 300 gr faina, 1 praf copt, 100 gr lapte, 500 gr prune. Mod de preparare: Prunele se spala, li se scot samburii, se taie jumatati sau felii (in functie de ...
Prajitura Tiramisu
Reteta Tiramisu, Ingrediente: 10 linguri de zahar, piscoturi de sampanie pentru 2 staturi ( depinde cat de mare vrei sa fie prajitura ), 3 linguri de ness sau cafea, lapte 1.5 l, 1 pachetel ...
Clatite cu crema de unt si capsuni
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 2 oua, 1 varf de cutit sare, 50 g ulei de floarea-soarelui, 30 g zahar, 1/4 l lapte. Pentru crema si prajit: 500 g capsuni, coaja rasa si zeama unei ...
Prajitura Regina Maria
Ingrediente: Primul blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina. Al doilea blat: 6 albusuri de ou, 6 linguri zahar, 250 g miez de nuca, 2 linguri faina. Crema: 6 galbenusuri de ou, 200 g ...
Prajitura cu cacao
Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava Mod de ...
Cornulete cu susan
Ingrediente: 500 g faina, 125 g zahar, 150 g margarina, 150 g smantana, 20 g drojdie, o lingura nucsoara macinata sau rasa, 3 oua, 2 pliculete zahar vanilat, 75 g seminte de susan, putina ...
Clatite cu crema de castane
Ingrediente: 300 g faina, 750 ml lapte, 3 oua, 60 g zahar, doua linguri de zahar brun, 400 g castane din conserva, 50 g amidon, 50 g flori de soc, doua pliculete cu zahar vanilinat, o ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2015 ReteteleCulinare.ro