Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Tarta cu prune
Ingrediente: 2 oua, 200 gr zahar, 300 gr faina, 1 praf copt, 100 gr lapte, 500 gr prune. Mod de preparare: Prunele se spala, li se scot samburii, se taie jumatati sau felii (in functie de ...
Biscuiti cu ciocolata si smochine
Ingrediente: 125 g unt, 150 g faina, 50 g zahar, 225 g smochine, sucul de la o lamaie, o lingurita de scortisoara, 125 g ciocolata. Mod de preparare: Se pun untul si faina intr-un castron ...
Pricomigdale
Ingrediente: 250 g nuci sau migdale date prin masina de biscuti, 6 albusuri, 3 linguri de faina cu varf, 10 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat. Mod de preparare: Se bat albusurile ...
Biscuiti fragezi cu cocos
Ingrediente: 300 g unt, 180 g zahar tos, 2 oua, zahar vanilinat, bicarbonat, 275 g faina, 200 g nuca de cocos, 200 ml lapte, 150 g fulgi de ovaz, sare, 50 g migdale, 50 g miezuri de nuca, ...
Prajitura Irinel
Ingrediente: Blat 1: 250 g faina, 50 g unt, 50 g zahar pudra, 1 lingurita amoniac, 1 lingura cacao, 1 ou. Blat 2: 4 oua, 6 linguri zahar pudra, 4 linguri faina. Crema : 3 linguri de amidon, ...
Biscuit cu ciocolata si alune de padure
Ingrediente: 4 galbenuse, 40 g zahar, 30 g faina, 10 g cacao, 2 albuse, 20 g zahar, 30 g unt, 25 g alune. Mod de preparare: Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se ...
Caramele de casa
Ingrediente: 450 g zahar, 120 ml frisca lichida sau smantana UHT, 25 g unt, 175 g ciocolata menaj; alune, stafide si nuci pentru ornat. Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca pe foc ...
Patrate cu jeleu de coacaze
Ingrediente: 300 g faina, 100 g zahar, coaja rasa de la o portocala, 1 ou, 150 g unt. Pentru lipit si ornat: 200 g jeleu acrisor, circa 3 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta ...
Biscuiti cu miere
Ingrediente: 500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu ...
Clatite cu capsuni
Ingrediente: 12 clatite, 500 g branza de vaci proaspata, sucul si coaja de la o lamaie, 50 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 500 g capsuni. Mod de preparare: Se amesteca branza de vaci cu ...
Cornulete de post cu rahat
Ingrediente: 3 pahare faina (circa 350 g), 1 pachet margarina, 3 linguri apa, o lingura otet, rahat pentru umplut, zahar pudra, 1 plic zahar vanilat. Mod de preparare: Se freaca intre palme ...
Clatite cu dulceata de capsuni
Ingrediente: 3 oua, 50 g zahar, 500 ml lapte, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 250 g faina, dulceata de capsuni, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro