Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Lebede
Ingrediente: 4 oua, 190 grame faina, 150 ml ulei, 375 ml apa, sare,frisca (la plic+ 150 ml lapte), crema de vanilie (Darling + 250 ml lapte), zahar pudra pentru ornat. Mod de preparare: ...
Clatite cu crema de castane
Ingrediente: 300 g faina, 750 ml lapte, 3 oua, 60 g zahar, doua linguri de zahar brun, 400 g castane din conserva, 50 g amidon, 50 g flori de soc, doua pliculete cu zahar vanilinat, o ...
Piscoturi cu sos de vanilie
Ingrediente: 300 g piscoturi pentru sampanie, 250 ml frisca, 1 pastaie de vanilie, 1 galbenus, 125 g zahar tos, topping de capsuni, 250 g afine, 50 g migdale, gem de capsuni. Mod de ...
Fursecuri delicioase
Ingrediente: 1 pachet margarina, 2 galbenusuri, 200 gr zahar, 1 praf de copt, un praf sare, vanilie, 200 gr rahat, 5 ml otet, faina cat cuprinde. Mod de preparare: Margarina se omogenizeaza ...
Tarte cu fructe din aluat fraged
Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina, 125 g margarina sau unt, 2 galbenusuri, 1 lingura de zahar, putina sare. Pentru umplutura: 1 plic budinca cu frisca, 200 ml frisca, 500 ml lapte, 5 ...
Fursecuri cu glazura de ciocolata
Ingrediente: Aluatul: 140 g unt moale, 50 g zahar pudra, 120 g faina, 20 g cacao, 1/2 lingura cafea neagra macinata fin, 20 g ciocolata amaruie rasa, faina pentru planseta. Glazura: 150 g ...
Biscuiti cu miere
Ingrediente: 500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu ...
Clatite cu marmelada sau dulceata
Ingrediente: Clatite, marmelada, dulceata, 3-4 linguri alcool pur. Mod de preparare: Dupa ce toate clatitele au fost coapte, pastrate calde pe apa fierbinte, se ung cu marmelada sau ...
Papanasi cu iaurt si capsune
Ingrediente: 600 g branza de vaci, 150 g faina, 2 oua, 150 g gris, 11 linguri zahar, coaja rasa de la o lamaie, 50 g unt, 300 g iaurt, 300 g capsune, 1 varf de cutit sare, faina pentru ...
Saratele cu ansoa si masline
Ingrediente: 125 g faina, 125 g branza cedar, 100 g margarina, 50 g masline fara samburi, o conseva de 55g de ansoa, file. Mod de preparare: Daca aveti robot de bucatarie se pun toate ...
Placinta cu branza (fara foaie)
Ingrediente: 5 oua, 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 3 pahare cascaval ras, 3 pahare branza feta, 1 lingurita praf de copt, 3 pahare (mari) faina, sare, piper, 1 legatura marar. Mod de ...
Gogosi spirale
Ingrediente: In functie de cantitetea de gogosi dorita: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, ulei, zahar farin. Mod de preparare: se framanta un aluat din ingrediente, se lasa la crescut, ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro