Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Clatite americane
Ingrediente: 375 g faina, 300 ml lapte dulce, 2 oua, 50 g unt, 50 g zahar tos, miere, 1 lingurita praf de copt, sare, 1/2 lingurita pudra de scortisoara, zahar vanilinat, 1 borcan cu gem de ...
Baton de cacao
Ingrediente: 250 g lapte praf, 400 g zahar, 100 ml apa, 50 g cacao, 100 g unt, nuci, alune sau stafide. Mod de preparare: Se pune pe foc zaharul, apa, untul si cacao. Se lasa sa dea cateva ...
Prajitura cu ness si foi de bezea
Ingrediente: Pentru foi: 12 albusuri, 400 gr. zahar pudra, 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: 12 galbenusuri, 12 linguri zahar pudra, 4 lingurite ness (praf, nu preparat), 400 ...
Clatite regale
Ingrediente: 7 oua, 100 g unt, 100 g zahar (aromat cu vanilie), 150 g faina, 300 ml lapte. Mod de preparare: Se freaca spumos untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 7 galbenusuri ...
Mingiute
Ingrediente: 500 grame branza dulce, 6 linguri zahar pudra, coaja de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, 300 ml lapte, 4 linguri de gris, stafide, 400 grame nuca macinata,sau fulgi de ...
Prajitura cu piersici si mere
Ingrediente: 200 gr margarina, 100 gr zahar, 3 pahare faina, 1 lingurita sare, 8 linguri de apa, 2 oua, 500 gr mere si piersici, un praf de copt. Mod de preparare: Merele si piersicile se ...
Gogosi
Ingrediente: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei 500 g faina; 75 g unt topit; 2 oua; 25 g drojdie sau 2 lingurite drojdie praf; 125 g zahar; 1 zahar vanilat; 1/2 lingurita ...
Clatite cu umplutura de mere
Ingrediente: Aluatul: 4 linguri de faina, 4 oua, 200 ml lapte, 1 praf de sare, 1 praf de scortisoara, 1 lingurita de zahar, 4 lingurite ulei de floarea-soarelui. Umplutura: 4 mere rosii, 2 ...
Biscuit cu ciocolata si alune de padure
Ingrediente: 4 galbenuse, 40 g zahar, 30 g faina, 10 g cacao, 2 albuse, 20 g zahar, 30 g unt, 25 g alune. Mod de preparare: Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se ...
Prajitura cu cacao
Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava Mod de ...
Biscuiti cu struguri
Ingrediente: 300 g faina, praf de copt, 100 g zahar tos, zahar vanilinat, 2 oua, 150 g unt, 50 g stafide, sare, esenta de vanilie, pudra de cardamon, 50 g zahar pudra, 1/2 lamaie, struguri, ...
Prajitura Marius
Ingrediente: 7 oua, 3oo g zahar, 5 linguri cacao,7 linguri apa clocotita , 1praf de copt , 200 g faina , 1 budinca de vanilie , 1 pachet margarina Rama , 1oo g nuca prajita. Mod de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro