Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Clatite la cuptor cu gem de caise
Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit. Garnitura: 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g ...
Fursecuri delicioase
Ingrediente: 1 pachet margarina, 2 galbenusuri, 200 gr zahar, 1 praf de copt, un praf sare, vanilie, 200 gr rahat, 5 ml otet, faina cat cuprinde. Mod de preparare: Margarina se omogenizeaza ...
Cornulete de migdale
Ingrediente: 250 gr unt, 100 gr zahar, 150 gr migdale, 300 gr faina, zahar vanilat. Mod de preparare: Se freaca 250 gr de unt pana se face spuma. Se adauga incet 100 g de zahar si 150 g ...
Clatite cu crema de unt si capsuni
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 2 oua, 1 varf de cutit sare, 50 g ulei de floarea-soarelui, 30 g zahar, 1/4 l lapte. Pentru crema si prajit: 500 g capsuni, coaja rasa si zeama unei ...
Baton de cacao
Ingrediente: 250 g lapte praf, 400 g zahar, 100 ml apa, 50 g cacao, 100 g unt, nuci, alune sau stafide. Mod de preparare: Se pune pe foc zaharul, apa, untul si cacao. Se lasa sa dea cateva ...
Prajitura cu cocos
Ingrediente: Blat: 7 albusuri batute spuma, 7 galbenusuri, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de lamaie. Crema de cocos: 7 albusuri ...
Prajitura cu miere
Ingrediente: Aluatul: 400 g faina, 150 g miere, 150 g zahar, 50 g unt, 50 ml lapte, 1 ou, o lingurita cu varf de bicarbonat. Crema: 200 g unt, 400 g gem de caise sau de coacaze rosii, 1 ...
Clatite cu urda dulce
Ingrediente: Pentru clatite: 1 ceasca faina, 1/2 lingurita sare, 3 oua, 1/4 ceasca lapte, 45 g unt topit. Pentru umplutura: 375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana ...
Clatite americane
Ingrediente: 375 g faina, 300 ml lapte dulce, 2 oua, 50 g unt, 50 g zahar tos, miere, 1 lingurita praf de copt, sare, 1/2 lingurita pudra de scortisoara, zahar vanilinat, 1 borcan cu gem de ...
Prajitura Marius
Ingrediente: 7 oua, 3oo g zahar, 5 linguri cacao,7 linguri apa clocotita , 1praf de copt , 200 g faina , 1 budinca de vanilie , 1 pachet margarina Rama , 1oo g nuca prajita. Mod de ...
Clatite cu capsuni "marinate" si
Ingrediente: 500 g capsuni, 100 g zahar, zeama de la 1 portocala, nucsoara, 100 ml vin dulce, 30 g unt, 100 g faina, 4 oua, 1 varf de cutit sare, 1 lingura zahar pudra, 6 linguri lapte, apa ...
Prajitura cu mere si scortisoara
Ingrediente: 4 oua, 150 ml lapte, 100 ml ulei,1 kg mere, 200 gr zahar, 400 gr faina grau,1 plic bicarbonat, sare, 2 lingurite scortisoara, 150 gr margarina (unt). Mod de preparare: Se bat ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2015 ReteteleCulinare.ro