Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Biscuiti fragezi cu cocos
Ingrediente: 300 g unt, 180 g zahar tos, 2 oua, zahar vanilinat, bicarbonat, 275 g faina, 200 g nuca de cocos, 200 ml lapte, 150 g fulgi de ovaz, sare, 50 g migdale, 50 g miezuri de nuca, ...
Clatite cu ananas
Ingrediente: Foi de clatite, 3-4 linguri de miere, 1-2 linguri de zahar, o conserva de ananas, o mana de alune nesarate si coapte (sau nuci coapte si maruntite), putina vanilie (sau zahar ...
Prajitura cu cocos
Ingrediente: Blat: 7 albusuri batute spuma, 7 galbenusuri, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de lamaie. Crema de cocos: 7 albusuri ...
Biscuiti cu miere
Ingrediente: 500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu ...
Saratele cu ansoa si masline
Ingrediente: 125 g faina, 125 g branza cedar, 100 g margarina, 50 g masline fara samburi, o conseva de 55g de ansoa, file. Mod de preparare: Daca aveti robot de bucatarie se pun toate ...
Clatite cu marmelada sau dulceata
Ingrediente: Clatite, marmelada, dulceata, 3-4 linguri alcool pur. Mod de preparare: Dupa ce toate clatitele au fost coapte, pastrate calde pe apa fierbinte, se ung cu marmelada sau ...
Bomboane colorate pentru ornat
Ingrediente: 2 foi sau 6 granule de gelatina, 60 ml apa, cca 1/4 kg zahar pudra, coloranti vagetali (rosu, verde, oranj sau cacao ). Mod de preparare: Gelatina se lasa sa se inmoaie in apa ...
Prajitura cu ness si foi de bezea
Ingrediente: Pentru foi: 12 albusuri, 400 gr. zahar pudra, 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: 12 galbenusuri, 12 linguri zahar pudra, 4 lingurite ness (praf, nu preparat), 400 ...
Clatite cu capsuni "marinate" si
Ingrediente: 500 g capsuni, 100 g zahar, zeama de la 1 portocala, nucsoara, 100 ml vin dulce, 30 g unt, 100 g faina, 4 oua, 1 varf de cutit sare, 1 lingura zahar pudra, 6 linguri lapte, apa ...
Clatite umplute cu mere
Ingrediente: 100 g faina, 800 ml lapte, 3 oua, 100 g zahar, 1 varf de cutit de sare, 20 g unt (margarina), 7 linguri de coniac, 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte), ...
Cornulete de migdale
Ingrediente: 250 gr unt, 100 gr zahar, 150 gr migdale, 300 gr faina, zahar vanilat. Mod de preparare: Se freaca 250 gr de unt pana se face spuma. Se adauga incet 100 g de zahar si 150 g ...
Chec cu banane
Ingrediente: 4 banane, 50 ml rom, 100 g stafide, 3 linguri zahar pudra, 4 linguri apa, 75 g margarina, 100 g zahar tos, 1 ou, 1 lingurita esenta vanilie, 175 g faina, 1 plic praf de copt, ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro