Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Prajitura cu miere
Ingrediente: Aluatul: 400 g faina, 150 g miere, 150 g zahar, 50 g unt, 50 ml lapte, 1 ou, o lingurita cu varf de bicarbonat. Crema: 200 g unt, 400 g gem de caise sau de coacaze rosii, 1 ...
Clatite americane
Ingrediente: 375 g faina, 300 ml lapte dulce, 2 oua, 50 g unt, 50 g zahar tos, miere, 1 lingurita praf de copt, sare, 1/2 lingurita pudra de scortisoara, zahar vanilinat, 1 borcan cu gem de ...
Capsune umplute
Ingrediente: 16-18 capsuni mari, 1/3 ceasca mascarpone, 80 ml frisca, 40g zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie. Mod de preparare:Se spala capsunile, se curata de codite si se aseaza in ...
Lebede
Ingrediente: 4 oua, 190 grame faina, 150 ml ulei, 375 ml apa, sare,frisca (la plic+ 150 ml lapte), crema de vanilie (Darling + 250 ml lapte), zahar pudra pentru ornat. Mod de preparare: ...
Tarta cu prune
Ingrediente: 2 oua, 200 gr zahar, 300 gr faina, 1 praf copt, 100 gr lapte, 500 gr prune. Mod de preparare: Prunele se spala, li se scot samburii, se taie jumatati sau felii (in functie de ...
Clatite regale
Ingrediente: 7 oua, 100 g unt, 100 g zahar (aromat cu vanilie), 150 g faina, 300 ml lapte. Mod de preparare: Se freaca spumos untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 7 galbenusuri ...
Ciocolata de casa
Ingrediente: 180g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 150ml apa, 2 lingurite esenta de vanilie, 200g alune intregi sau pisate. Mode de preparare: Se amesteca bine untul cu ...
Pricomigdale
Ingrediente: 1 ceasca zahar pudra, 1 ou batut, 2 cesti migdale macinate, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita scortisoara pisata, zahar pentru ...
Clatite acrisoare
Ingrediente: Pentru 2 portii: Blat: 100 gr aluat clatite, 2 caise si 10 corcoduse fara samburi, 3 linguri ulei. Umplutura: gem de mere. Glazura: smantana, felii caise. Mod de preparare: ...
Prajitura Tiramisu
Reteta Tiramisu, Ingrediente: 10 linguri de zahar, piscoturi de sampanie pentru 2 staturi ( depinde cat de mare vrei sa fie prajitura ), 3 linguri de ness sau cafea, lapte 1.5 l, 1 pachetel ...
Biscuiti cu struguri
Ingrediente: 300 g faina, praf de copt, 100 g zahar tos, zahar vanilinat, 2 oua, 150 g unt, 50 g stafide, sare, esenta de vanilie, pudra de cardamon, 50 g zahar pudra, 1/2 lamaie, struguri, ...
Clatite la cuptor cu gem de caise
Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit. Garnitura: 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro