Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Acoperis de casa
Ingrediente: 250 gr zahar, 50 gr untura, 600 gr faina, 3 linguri miere de albina topita, 4 linguri de lapte, 2 oua, 1 praf de copt, cacaua. Crema: 4 budinci, 1,5 l lapte, 250 gr zahar, 250 ...
Prajitura cu cacao
Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava Mod de ...
Chec cu banane
Ingrediente: 4 banane, 50 ml rom, 100 g stafide, 3 linguri zahar pudra, 4 linguri apa, 75 g margarina, 100 g zahar tos, 1 ou, 1 lingurita esenta vanilie, 175 g faina, 1 plic praf de copt, ...
Capsune umplute
Ingrediente: 16-18 capsuni mari, 1/3 ceasca mascarpone, 80 ml frisca, 40g zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie. Mod de preparare:Se spala capsunile, se curata de codite si se aseaza in ...
Prajitura Tiramisu
Reteta Tiramisu, Ingrediente: 10 linguri de zahar, piscoturi de sampanie pentru 2 staturi ( depinde cat de mare vrei sa fie prajitura ), 3 linguri de ness sau cafea, lapte 1.5 l, 1 pachetel ...
Biscuiti cu miere
Ingrediente: 500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu ...
Prajitura cu piersici si mere
Ingrediente: 200 gr margarina, 100 gr zahar, 3 pahare faina, 1 lingurita sare, 8 linguri de apa, 2 oua, 500 gr mere si piersici, un praf de copt. Mod de preparare: Merele si piersicile se ...
Clatite cu crema de unt si capsuni
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 2 oua, 1 varf de cutit sare, 50 g ulei de floarea-soarelui, 30 g zahar, 1/4 l lapte. Pentru crema si prajit: 500 g capsuni, coaja rasa si zeama unei ...
Tarta cu visine
Ingrediente: 500 gr visine, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 plic praf de copt, esenta vanilie, 1 lingura ulei de masline. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Cand ...
Cornulete cu portocale
Ingrediente: 2 portocale, 300 g faina, 170 g zahar pudra, 90 g unt sau margarina, 2 oua, un pliculet cu praf de copt, un varf de cutit cu sare, 2 pliculete cu zahar vanilinat, zahar tos, ...
Prajitura cu ness si foi de bezea
Ingrediente: Pentru foi: 12 albusuri, 400 gr. zahar pudra, 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: 12 galbenusuri, 12 linguri zahar pudra, 4 lingurite ness (praf, nu preparat), 400 ...
Prajitura 'NOAPTE VENETIANA'
Ingrediente: Blat alb: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 100 g cocos ras, 4-5 linguri faina. Blat negru: 4 oua (separate galbenusurile de albusuri), 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 linguri ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2015 ReteteleCulinare.ro