Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Papanasi cu iaurt si capsune
Ingrediente: 600 g branza de vaci, 150 g faina, 2 oua, 150 g gris, 11 linguri zahar, coaja rasa de la o lamaie, 50 g unt, 300 g iaurt, 300 g capsune, 1 varf de cutit sare, faina pentru ...
Biscuiti cu crema de ness
Ingrediente: 4 pachete biscuiti Tea Time (obisnuiti), 1 cutie compot de ananas mare, 1 pachet crema caramel, 1 pachet praf frisca, 50 g smantana lichida, 2 lingurite ness, 50 ml lapte rece. ...
Prajitura cu cacao
Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava Mod de ...
Chec cu vin si ciocolata
Ingrediente: 200 g unt moale, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, 1 lingura scortisoara, 4 oua, 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 250 g faina, 2 lingurite praf de copt, 150 g ciocolata ...
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte, 50 g zahar, o lingura zeama de lamaie, o lingura cu varf de jeleu de zmeura,coacaze sau peltea de gutui, o lingura cu varf de iaurt, fructe din dulceata ...
Tarta cu caise si corcoduse
Ingrediente: 2 oua, 100 ml lapte, 100 gr zahar, 150 gr faina grau, 50 ml ulei, 5 caise, 10-15 corcoduse (mari), 1 praf copt. Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, ...
Mingiute
Ingrediente: 500 grame branza dulce, 6 linguri zahar pudra, coaja de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, 300 ml lapte, 4 linguri de gris, stafide, 400 grame nuca macinata,sau fulgi de ...
Patrate cu jeleu de coacaze
Ingrediente: 300 g faina, 100 g zahar, coaja rasa de la o portocala, 1 ou, 150 g unt. Pentru lipit si ornat: 200 g jeleu acrisor, circa 3 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se framanta ...
Bezele cu nuci
Ingrediente:3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet. Mod de preparare: Se bat albusurile de cateva ori cu ...
Clatite la cuptor cu gem de caise
Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit. Garnitura: 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g ...
Tarte cu fructe din aluat fraged
Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina, 125 g margarina sau unt, 2 galbenusuri, 1 lingura de zahar, putina sare. Pentru umplutura: 1 plic budinca cu frisca, 200 ml frisca, 500 ml lapte, 5 ...
Aricei de ciocolata
Ingrediente: o felie blat de tort, nuca macinata, 50 grame de unt, biscuiti dati pe razatoare, o lingura ciocolata topita, esenta de rom, cateva stafide, ciocolata topita pentru ornat ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2015 ReteteleCulinare.ro