Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Prajitura cu cocos
Ingrediente: Blat: 7 albusuri batute spuma, 7 galbenusuri, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de lamaie. Crema de cocos: 7 albusuri ...
Rulouri germane cu prune
Ingrediente: 800 gr prune curatate si taiate bucatele, 100 de grame de alune sau migdale tocate marunt, 300 g branza dulce (quark sau Philadelphia), 120 ml lapte, 120 ml ulei, 1 varf de ...
Romburi cu unt
Ingrediente: 270 g faina, 30 g zeamil, 80 g alune macinate, 130 g unt, 90 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, cateva picaturi esenta de vanilie. Pentru lipit si ornat: 300 g gem de caise, ...
Chec cu banane
Ingrediente: 4 banane, 50 ml rom, 100 g stafide, 3 linguri zahar pudra, 4 linguri apa, 75 g margarina, 100 g zahar tos, 1 ou, 1 lingurita esenta vanilie, 175 g faina, 1 plic praf de copt, ...
Clatite cu dulceata de capsuni
Ingrediente: 3 oua, 50 g zahar, 500 ml lapte, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 250 g faina, dulceata de capsuni, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu ...
Clatite cu capsuni
Ingrediente: 12 clatite, 500 g branza de vaci proaspata, sucul si coaja de la o lamaie, 50 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 500 g capsuni. Mod de preparare: Se amesteca branza de vaci cu ...
Prajitura cu ness si foi de bezea
Ingrediente: Pentru foi: 12 albusuri, 400 gr. zahar pudra, 400 gr. nuca prajita si macinata. Pentru crema: 12 galbenusuri, 12 linguri zahar pudra, 4 lingurite ness (praf, nu preparat), 400 ...
Gogosi grecesti
Ingrediente: 2 cani apa, sare, 1 cana faina, 3 oua, ulei, miere, scortisoara. Mod de preparare: Apa cu untul si sarea se pun la foc, cand incepe sa fiarba se pune faina incet si se amesteca ...
Bomboane cu grilaj
Ingrediente: 150 g zahar, 100 g frisca nebatuta, 200 g nuci macinate, 200 g serbet de cacao pentru glasat. Mod de preparare: Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cand apare ...
Supa de kiwi cu lamaie verde
Ingrediente: pentru 4 portii : 6 kiwi, 1 lamaie verde (limas), 50 g ciocolata neagra, 2 lingurite ghimbir, 80 g zahar. Mod de preparare: Se curata de coaja fructele de kiwi, se taie felii ...
Prajitura cu cacao
Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava Mod de ...
Prajitura 'NOAPTE VENETIANA'
Ingrediente: Blat alb: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 100 g cocos ras, 4-5 linguri faina. Blat negru: 4 oua (separate galbenusurile de albusuri), 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 linguri ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro