Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Prajitura Irinel
Ingrediente: Blat 1: 250 g faina, 50 g unt, 50 g zahar pudra, 1 lingurita amoniac, 1 lingura cacao, 1 ou. Blat 2: 4 oua, 6 linguri zahar pudra, 4 linguri faina. Crema : 3 linguri de amidon, ...
Clatite cu morcovi si compot de mere
Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare, 2 linguri zeama de lamaie, 3 linguri zahar, 500 g morcovi, 8 oua, 1/4 l lapte, 250 g faina, sare, 2 plicuri zahar vanilat, 60 g unt topit. Mod de ...
Gogosi spirale
Ingrediente: In functie de cantitetea de gogosi dorita: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, ulei, zahar farin. Mod de preparare: se framanta un aluat din ingrediente, se lasa la crescut, ...
Ciocolata de casa
Ingrediente: 180g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 150ml apa, 2 lingurite esenta de vanilie, 200g alune intregi sau pisate. Mode de preparare: Se amesteca bine untul cu ...
Biscuiti fragezi cu cocos
Ingrediente: 300 g unt, 180 g zahar tos, 2 oua, zahar vanilinat, bicarbonat, 275 g faina, 200 g nuca de cocos, 200 ml lapte, 150 g fulgi de ovaz, sare, 50 g migdale, 50 g miezuri de nuca, ...
Biscuiti cu struguri
Ingrediente: 300 g faina, praf de copt, 100 g zahar tos, zahar vanilinat, 2 oua, 150 g unt, 50 g stafide, sare, esenta de vanilie, pudra de cardamon, 50 g zahar pudra, 1/2 lamaie, struguri, ...
Cornulete cu portocale
Ingrediente: 2 portocale, 300 g faina, 170 g zahar pudra, 90 g unt sau margarina, 2 oua, un pliculet cu praf de copt, un varf de cutit cu sare, 2 pliculete cu zahar vanilinat, zahar tos, ...
Biscuiti cu ciocolata si smochine
Ingrediente: 125 g unt, 150 g faina, 50 g zahar, 225 g smochine, sucul de la o lamaie, o lingurita de scortisoara, 125 g ciocolata. Mod de preparare: Se pun untul si faina intr-un castron ...
Lebede
Ingrediente: 4 oua, 190 grame faina, 150 ml ulei, 375 ml apa, sare,frisca (la plic+ 150 ml lapte), crema de vanilie (Darling + 250 ml lapte), zahar pudra pentru ornat. Mod de preparare: ...
Bezele cu nuci
Ingrediente:3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet. Mod de preparare: Se bat albusurile de cateva ori cu ...
Bomboane din fondant cu visine
Ingrediente: 60-70 visine din visinata, 200 g glazura de cacao sau serbet. Mod de preparare: Visinele se scot din visinata cu o zi inainte si se pun pe un servetel de hartie sa se usuce. ...
Cornulete de post cu rahat
Ingrediente: 3 pahare faina (circa 350 g), 1 pachet margarina, 3 linguri apa, o lingura otet, rahat pentru umplut, zahar pudra, 1 plic zahar vanilat. Mod de preparare: Se freaca intre palme ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro