Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Tarta cu banane caramelizate
Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj, 5 banane, 100 g zahar brun, 70 g margarina, 2 pliculete vanilie, cateva picaturi esenta de rom. Mod de preparare: Se curata bananele de coaja,si se ...
Gogosi grecesti
Ingrediente: 2 cani apa, sare, 1 cana faina, 3 oua, ulei, miere, scortisoara. Mod de preparare: Apa cu untul si sarea se pun la foc, cand incepe sa fiarba se pune faina incet si se amesteca ...
Capsuni cu frisca
Ingrediente: 1/2 kg capsuni, 50 ml rom, 100 g zahar, 1/4 kg frisca batuta si indulcita, cu sau fara gelatina. Mod de preparare: Capsunile se pun in strecuratoare, se spala la un jet de apa, ...
Aschii de migdala in ciocolată
Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 lingura cu varf zahar, 120 g aschii (stifturi) de migdala. Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucatele, se topeste ...
Cornulete cu mere
Ingrediente: 1 kg aluat stil frantuzesc. Umplutura: 5 mere, vanilie, 30 gr unt, 100 gr zahar, zahar farin. Mod de preparare: Merele se rad si se pun la calit in unt, se adauga zaharul si ...
Clatite la cuptor cu gem de caise
Ingrediente: 80 g faina, 200 ml lapte, 2 oua + un galbenus, un varf de cutit de sare, un varf de cutit de zahar, unt pentru prajit. Garnitura: 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g ...
Fursecuri cu glazura de ciocolata
Ingrediente: Aluatul: 140 g unt moale, 50 g zahar pudra, 120 g faina, 20 g cacao, 1/2 lingura cafea neagra macinata fin, 20 g ciocolata amaruie rasa, faina pentru planseta. Glazura: 150 g ...
Biscuit cu ciocolata si alune de padure
Ingrediente: 4 galbenuse, 40 g zahar, 30 g faina, 10 g cacao, 2 albuse, 20 g zahar, 30 g unt, 25 g alune. Mod de preparare: Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se ...
Clatite cu crema de castane
Ingrediente: 300 g faina, 750 ml lapte, 3 oua, 60 g zahar, doua linguri de zahar brun, 400 g castane din conserva, 50 g amidon, 50 g flori de soc, doua pliculete cu zahar vanilinat, o ...
Gogosi
Ingrediente: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei 500 g faina; 75 g unt topit; 2 oua; 25 g drojdie sau 2 lingurite drojdie praf; 125 g zahar; 1 zahar vanilat; 1/2 lingurita ...
Ciocolata de casa
Ingrediente: 180g unt, 250g lapte praf, 100g cacao, 500g zahar, 150ml apa, 2 lingurite esenta de vanilie, 200g alune intregi sau pisate. Mode de preparare: Se amesteca bine untul cu ...
Clatite cu umplutura de mere
Ingrediente: Aluatul: 4 linguri de faina, 4 oua, 200 ml lapte, 1 praf de sare, 1 praf de scortisoara, 1 lingurita de zahar, 4 lingurite ulei de floarea-soarelui. Umplutura: 4 mere rosii, 2 ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro