Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Bomboane cu grilaj
Ingrediente: 150 g zahar, 100 g frisca nebatuta, 200 g nuci macinate, 200 g serbet de cacao pentru glasat. Mod de preparare: Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cand apare ...
Chec cu vin si ciocolata
Ingrediente: 200 g unt moale, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, 1 lingura scortisoara, 4 oua, 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 250 g faina, 2 lingurite praf de copt, 150 g ciocolata ...
Clatite cu marmelada sau dulceata
Ingrediente: Clatite, marmelada, dulceata, 3-4 linguri alcool pur. Mod de preparare: Dupa ce toate clatitele au fost coapte, pastrate calde pe apa fierbinte, se ung cu marmelada sau ...
Baton de cacao
Ingrediente: 250 g lapte praf, 400 g zahar, 100 ml apa, 50 g cacao, 100 g unt, nuci, alune sau stafide. Mod de preparare: Se pune pe foc zaharul, apa, untul si cacao. Se lasa sa dea cateva ...
Prajitura Regina Maria
Ingrediente: Primul blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina. Al doilea blat: 6 albusuri de ou, 6 linguri zahar, 250 g miez de nuca, 2 linguri faina. Crema: 6 galbenusuri de ou, 200 g ...
Cornulete de post cu rahat
Ingrediente: 3 pahare faina (circa 350 g), 1 pachet margarina, 3 linguri apa, o lingura otet, rahat pentru umplut, zahar pudra, 1 plic zahar vanilat. Mod de preparare: Se freaca intre palme ...
Bezele cu nuci
Ingrediente:3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet. Mod de preparare: Se bat albusurile de cateva ori cu ...
Cozonac cu nuca
Ingrediente : 1/2 kg faina, 5 oua, 375 g zahar, 40 g drojdie de bere, 1 pahar lapte, 1 lingura rom, 1 varf de cutit sare, vanilie, coaja de lamaie, 200 g nuci, 300 g unt. Mod de Preparare: ...
Pricomigdale
Ingrediente: 1 ceasca zahar pudra, 1 ou batut, 2 cesti migdale macinate, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita scortisoara pisata, zahar pentru ...
Prajitura Tiramisu
Reteta Tiramisu, Ingrediente: 10 linguri de zahar, piscoturi de sampanie pentru 2 staturi ( depinde cat de mare vrei sa fie prajitura ), 3 linguri de ness sau cafea, lapte 1.5 l, 1 pachetel ...
Prajitura Irinel
Ingrediente: Blat 1: 250 g faina, 50 g unt, 50 g zahar pudra, 1 lingurita amoniac, 1 lingura cacao, 1 ou. Blat 2: 4 oua, 6 linguri zahar pudra, 4 linguri faina. Crema : 3 linguri de amidon, ...
Saratele cu ansoa si masline
Ingrediente: 125 g faina, 125 g branza cedar, 100 g margarina, 50 g masline fara samburi, o conseva de 55g de ansoa, file. Mod de preparare: Daca aveti robot de bucatarie se pun toate ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2015 ReteteleCulinare.ro