Anunturi Gratuite

Coliva

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Coliva
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 1 kg arpacas, 900 g zahar, 5 l apa, 300-400 g miez de nuca (circa 100 nuci), sare dupa gust, 5 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de la 2 lamai, 1-2 sticlute esenta de rom, pesmet sau biscuiti. Mod de preparare: Arpacasul se alege si se spala de 9 ori in apa rece. Se pune la fiert intr-un vas cu peretii grosi (de preferinta, un tuci sau o cratita cu fundul gros). Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa sa clocoteasca 20-30 minute. Apoi se stinge focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa vasul acoperit cam 2 ore, timp in care arpacasul absoarbe o mare cantitate de apa si se umfla. Se pune din nou pe foc. Se adauga sare dupa gust (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga zaharul si se fierbe la foc potrivit, mestecand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda. Fierberea dureaza circa 1 - 1 1/2 ore, pana cand compozitia se ingroasa (lingura sta in picioare in centrul vasului), iar la suprafata compozitiei nu mai apare lichid. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca cu vasul descoperit. Pentru ca sa nu se formeze coaja la suprafata, din cand in cand se mesteca pentru omogenizare.Cand compozitia s-a racit bine, se adauga aromele si samburii de nuca zdrobiti cu sucitorul. Se amesteca bine, framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste bine, se presara deasupra pesmet, nuca macinata sau biscuiti rasi si cernuti. Coliva se pastreaza la frigider.
Alte retete culinare:   arpacas , zahar , miez de nuca , zahar vanilat , esenta de rom , pesmet
Complexitate: medie
Timp de preparare: 4 h


  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 1.00

Obtinuta din 1 voturi.

Cornulete cu portocale
Ingrediente: 2 portocale, 300 g faina, 170 g zahar pudra, 90 g unt sau margarina, 2 oua, un pliculet cu praf de copt, un varf de cutit cu sare, 2 pliculete cu zahar vanilinat, zahar tos, ...
Clatite cu crema de unt si capsuni
Ingrediente: Pentru aluat: 120 g faina, 2 oua, 1 varf de cutit sare, 50 g ulei de floarea-soarelui, 30 g zahar, 1/4 l lapte. Pentru crema si prajit: 500 g capsuni, coaja rasa si zeama unei ...
Tavalita
Ingrediente: Blatul: 200 g zahar, 250 g faina, 2 linguri miere, 1 ou, 1 lingurita praf de copt, zeama de lamaie sau hellas, 3 linguri ulei, 100 g lapte, 1 praf de sare, ulei si faina pentru ...
Placinta cu branza (fara foaie)
Ingrediente: 5 oua, 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 3 pahare cascaval ras, 3 pahare branza feta, 1 lingurita praf de copt, 3 pahare (mari) faina, sare, piper, 1 legatura marar. Mod de ...
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte, 50 g zahar, o lingura zeama de lamaie, o lingura cu varf de jeleu de zmeura,coacaze sau peltea de gutui, o lingura cu varf de iaurt, fructe din dulceata ...
Rulouri germane cu prune
Ingrediente: 800 gr prune curatate si taiate bucatele, 100 de grame de alune sau migdale tocate marunt, 300 g branza dulce (quark sau Philadelphia), 120 ml lapte, 120 ml ulei, 1 varf de ...
Prajitura cu cocos
Ingrediente: Blat: 7 albusuri batute spuma, 7 galbenusuri, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingura cacao, 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de lamaie. Crema de cocos: 7 albusuri ...
Prajitura cu mere si scortisoara
Ingrediente: 4 oua, 150 ml lapte, 100 ml ulei,1 kg mere, 200 gr zahar, 400 gr faina grau,1 plic bicarbonat, sare, 2 lingurite scortisoara, 150 gr margarina (unt). Mod de preparare: Se bat ...
Chec cu banane
Ingrediente: 4 banane, 50 ml rom, 100 g stafide, 3 linguri zahar pudra, 4 linguri apa, 75 g margarina, 100 g zahar tos, 1 ou, 1 lingurita esenta vanilie, 175 g faina, 1 plic praf de copt, ...
Crema caramel la pahar
Ingrediente: 3 oua mari, 180 g zahar tos, 80 g faina, 60 g unt, 1/2 l lapte, o lingura rom, zahar vanilat. Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, adaugand apoi 100 g zahar si romul. ...
Prajitura cu cacao
Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava Mod de ...
Clatite americane
Ingrediente: 375 g faina, 300 ml lapte dulce, 2 oua, 50 g unt, 50 g zahar tos, miere, 1 lingurita praf de copt, sare, 1/2 lingurita pudra de scortisoara, zahar vanilinat, 1 borcan cu gem de ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Coliva
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro