Dulceata din flori de salcam

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Dulceata din flori de salcam
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 500 g flori de salcam, 1 l apa, 800 g zahar, vanilie, zeama de la o lamaie. Mod de preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceata. Le spalam si le lasam sa se scurga. Pregatim un sirop din apa si zahar pe care-l fierbem pana cand se leaga. Adaugam florile. Apoi, siropul trebuie sa mai clocoteasca timp de 3 minute. Dupa aceea, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un tifon. Dupa 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic si adaugam zeama de lamaie. Dulceata va mai fierbe pana cand va avea consistenta gelatinei. Atunci este bine legata si se pastreaza fara probleme. Calda, se pune in borcane sterilizate.
Alte retete culinare:   flori de salcam , apa , zahar , vanilie , zeama de lamaie
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Dulceata de visine
Ingrediente: 1 kg visine, 1 kg zahar, apa, zeama de lamaie, 1 baton de vanilie. Mod de preparare: Fructele se spala, se curata de codite si de samburi, dupa care se pun intr-o cratita, ca ...
Pasta de mere
Ingrediente: Pentru circa 600 g: 1 kg mere, 500 g zahar cristalizat, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 1 lamaie, 1 lingura ulei. Mod de preparare: Curatati merele, indepartati partea ...
Dulceata de struguri (I)
Ingrediente: 1 kg struguri, cantariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte, 1 kg zahar, vanilie, 50 ml zeama de lamaie sau 50 g glucoza, 1/2 l apa. Mod de preparare: Pentru dulceata ...
Dulceata de caise sau prune verzi
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamaie, vanilie. Mod de preparare: Fructele se culeg tinere, cand samburele nu are coaja formata.Se inteapa cu un ac mai ...
Serbet de trandafiri
Ingrediente: 1 kg zahar, 1/2 l apa, 100 petale de trandafiri pentru dulceata, 15 ml zeama de lamaie. Mod de preparare: Petalele de trandafiri, curatate de partea alba, se freaca cu zeama de ...
Dulceata de zmeura
Ingrediente: 1kg zmeura, sucul de la o lamaie, coaja rasa de la o lamaie,1 kg zahar gelifiant,1-2 linguri zmeurata(optional). Mod de preparare: Se curata 1 kg zmeura. Se amesteca impreuna ...
Dulceata de caise cu miezuri de nuci
Ingrediente: 1/2kg caise, 1kg zahar, 100g miez de nuca, 250ml apa. Mod de preparare: Se spala, se dau caisele in doua scotandu-se simburii. Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe ...
Dulceata de dude
Ingrediente: Dude rosii, sau galbene 2kg, zahar 1kg, coloranti sintetici alimentari 2 pliculete, conservanti 3 pachetele. Mod de preparare: Dudele se curata se spala, se adauga zaharul ...
Dulceata din flori de salcam
Ingrediente: 500 g flori de salcam, 1 l apa, 800 g zahar, vanilie, zeama de la o lamaie. Mod de preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceata. Le spalam si le ...
Dulceata de mure
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg mure ,baton vanilie, 3 linguri zeama de lamaie, 3 pahare apa. Mod de preparare: Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele ...
Dulceata de rosii
Ingrediente: 5 kg rosii, 1 pliculet conservant, 400 zahar, 700 ml apa, 3 pachete sare de lamaie, 3 pachete zahar vanilat, 1 esenta de rom. Mod de preparare: Rosile se oparesc si se desface ...
Dulceata de melcisori din coaja de
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamaie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar, 1 kg portocale mici sau cu coaja mai subtire. Mod de preparare: Se aleg portocale mai mici cu coaja subtire. Coaja ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Dulceata din flori de salcam

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro