Dulceata din flori de salcam

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Dulceata din flori de salcam
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 500 g flori de salcam, 1 l apa, 800 g zahar, vanilie, zeama de la o lamaie. Mod de preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceata. Le spalam si le lasam sa se scurga. Pregatim un sirop din apa si zahar pe care-l fierbem pana cand se leaga. Adaugam florile. Apoi, siropul trebuie sa mai clocoteasca timp de 3 minute. Dupa aceea, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un tifon. Dupa 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic si adaugam zeama de lamaie. Dulceata va mai fierbe pana cand va avea consistenta gelatinei. Atunci este bine legata si se pastreaza fara probleme. Calda, se pune in borcane sterilizate.
Alte retete culinare:   flori de salcam , apa , zahar , vanilie , zeama de lamaie
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Dulceata din flori de salcam
Ingrediente: 500 g flori de salcam, 1 l apa, 800 g zahar, vanilie, zeama de la o lamaie. Mod de preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceata. Le spalam si le ...
Jeleu cu petale de trandafir
Ingrediente: 30 petale de trandafir, 2 mere, sucul de la o lamaie, 500 ml suc de mere, 650 g zahar,1 plic de Gelfix. Mod de preparare: Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le ...
Dulceata de melcisori din coaja de
Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamaie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar, 1 kg portocale mici sau cu coaja mai subtire. Mod de preparare: Se aleg portocale mai mici cu coaja subtire. Coaja ...
Jeleu de capsuni
Ingrediente: 300 g miere, 600 g capsuni, 1 l apa, 2 portocale, 10 g gelatina, 1 betisor scortisoara, 1 lingurita esenta de vanilie, menta, frisca. Mod de preparare: Capsunile se spala in ...
Dulceata de caise cu miezuri de nuci
Ingrediente: 1/2kg caise, 1kg zahar, 100g miez de nuca, 250ml apa. Mod de preparare: Se spala, se dau caisele in doua scotandu-se simburii. Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe ...
Dulceata de caise sau prune verzi
Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamaie, vanilie. Mod de preparare: Fructele se culeg tinere, cand samburele nu are coaja formata.Se inteapa cu un ac mai ...
Serbet de lamaie sau portocala
Ingrediente: 1 kg zahar, o lamaie sau portocala, 1/2 l apa, 15 ml zeama de lamaie. Mod de preparare: Zaharul cu apa se pun la fiert intr-o cratita sau oala acoperita. Se rade coaja de pe ...
Dulceata de struguri
Ingrediente: 1 kg zahar, 3 linguri zeama de lamaie, 1 kg boabe struguri sau o farfurie cu varf dupa ce s-au scos samburii, 1/2 baton vanile, 3 pahare apa.Mod de preparare: Se aleg boabe ...
Dulceata de ardei iute
Ingrediente: 500 g ardei iute verde si galben, 500 g zahar, 500 g otet de vin. Mod de preparare: Se fierbe zaharul cu otetul pana se obtine un sirop legat, apoi se adauga ardeiul iute taiat ...
Dulceata de prune (brumarii) coapte
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si samburi, 30 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza, 1/2 l apa, vanilie, cca 20 nuci proaspete (curatate de pielita), scortisoara, ...
Dulceata de gogonele
Ingrediente: pentru 4-5 borcane de 500gr, 1,5kg gogonele, 1 kg zahar tos, 1 baton de vanilie, 1 lamaie, 3/4 l apa. Mod de preparare: Se taie gogonelele in sferturi si se inlatura ...
Dulceata de visine
Ingrediente: 1 kg visine, 1 kg zahar, apa, zeama de lamaie, 1 baton de vanilie. Mod de preparare: Fructele se spala, se curata de codite si de samburi, dupa care se pun intr-o cratita, ca ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Dulceata din flori de salcam
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteleCulinare.ro