Dulceata din flori de salcam

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Dulceata din flori de salcam
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 500 g flori de salcam, 1 l apa, 800 g zahar, vanilie, zeama de la o lamaie. Mod de preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceata. Le spalam si le lasam sa se scurga. Pregatim un sirop din apa si zahar pe care-l fierbem pana cand se leaga. Adaugam florile. Apoi, siropul trebuie sa mai clocoteasca timp de 3 minute. Dupa aceea, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un tifon. Dupa 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic si adaugam zeama de lamaie. Dulceata va mai fierbe pana cand va avea consistenta gelatinei. Atunci este bine legata si se pastreaza fara probleme. Calda, se pune in borcane sterilizate.
Alte retete culinare:   flori de salcam , apa , zahar , vanilie , zeama de lamaie
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Peltea de struguri
Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie,coaja de lamaie. Mod de preparare: Intr-o cratita de dulceata, asezata pe foc, se amesteca mustul cu zaharul, ...
Dulceata de visine
Ingrediente: 1 kg visine, 1 kg zahar, apa, zeama de lamaie, 1 baton de vanilie. Mod de preparare: Fructele se spala, se curata de codite si de samburi, dupa care se pun intr-o cratita, ca ...
Dulceata de piersici cu menta
Ingrediente: 1 kg piersici sau nectarine (cca 850 g miez de fruct), sucul de la 2 lamai (80 ml sau 4 linguri), 50 g stafide, 1 kg zahar, 3-4 crengute de menta. Mod de preparare: Piersicile ...
Dulceata de ardei iute
Ingrediente: 500 g ardei iute verde si galben, 500 g zahar, 500 g otet de vin. Mod de preparare: Se fierbe zaharul cu otetul pana se obtine un sirop legat, apoi se adauga ardeiul iute taiat ...
Dulceata de gogonele
Ingrediente: pentru 4-5 borcane de 500gr, 1,5kg gogonele, 1 kg zahar tos, 1 baton de vanilie, 1 lamaie, 3/4 l apa. Mod de preparare: Se taie gogonelele in sferturi si se inlatura ...
Dulceata de caise cu miezuri de nuci
Ingrediente: 1/2kg caise, 1kg zahar, 100g miez de nuca, 250ml apa. Mod de preparare: Se spala, se dau caisele in doua scotandu-se simburii. Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe ...
Peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui, 1 kg zahar, 1 l zeama in care au fiert gutuile , vanilie. Mod de preparare: Aceasta peltea se poate face din gutui intregi sau numai din cojile si mijlocul lor care ...
Dulceata de visine sau de cirese albe,
Ingrediente: Circa 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie. Mod de preparare: Dupa ce au fost spalate, fructele mari se curata de codite si de ...
Pasta de mere
Ingrediente: Pentru circa 600 g: 1 kg mere, 500 g zahar cristalizat, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 1 lamaie, 1 lingura ulei. Mod de preparare: Curatati merele, indepartati partea ...
Pasta de gutui
Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cate 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, zahar pudra. Mod ...
Dulceata de nuci verzi cu miere
Ingrediente: 1 kg. zahar, 3 pahare apa, 650 gr. nuci verzi curatate, 1/2 pahar miere de albine, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la 1/2 lamaie. Se curata nucile de coaja verde si pe ...
Dulceata de caise
Ingrediente: Caise, zahar, sare de lamaie, Gelfix Extra. Mod de preparare: Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita.Se scot samburii si se taie caisele in bucati .In continuare se ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Dulceata din flori de salcam

copyright-footer

2009 - 2016 ReteteleCulinare.ro