Anunturi Gratuite

Dulceata din flori de salcam

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Dulceata din flori de salcam
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 500 g flori de salcam, 1 l apa, 800 g zahar, vanilie, zeama de la o lamaie. Mod de preparare: Culegem florile de salcam cu o zi inainte de a prepara dulceata. Le spalam si le lasam sa se scurga. Pregatim un sirop din apa si zahar pe care-l fierbem pana cand se leaga. Adaugam florile. Apoi, siropul trebuie sa mai clocoteasca timp de 3 minute. Dupa aceea, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un tifon. Dupa 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic si adaugam zeama de lamaie. Dulceata va mai fierbe pana cand va avea consistenta gelatinei. Atunci este bine legata si se pastreaza fara probleme. Calda, se pune in borcane sterilizate.
Alte retete culinare:   flori de salcam , apa , zahar , vanilie , zeama de lamaie
Complexitate: medie
Timp de preparare: nespecificat


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Dulceata de vinete cu nuci
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nuca, sucul de la o lamaie, 800 gr. de zahar, 500 gr. miere, un baton de vanilie, o lingurita piper, ghimbir, ...
Dulceata de trandafiri
Ingrediente: 500-700 g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100 glucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati ...
Dulceata de nuci verzi cu miere
Ingrediente: 1 kg. zahar, 3 pahare apa, 650 gr. nuci verzi curatate, 1/2 pahar miere de albine, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la 1/2 lamaie. Se curata nucile de coaja verde si pe ...
Jeleu de capsuni
Ingrediente: 300 g miere, 600 g capsuni, 1 l apa, 2 portocale, 10 g gelatina, 1 betisor scortisoara, 1 lingurita esenta de vanilie, menta, frisca. Mod de preparare: Capsunile se spala in ...
Dulceata de caise
Ingrediente: Caise, zahar, sare de lamaie, Gelfix Extra. Mod de preparare: Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita.Se scot samburii si se taie caisele in bucati .In continuare se ...
Dulceata de zmeura
Ingrediente: 1kg zmeura, sucul de la o lamaie, coaja rasa de la o lamaie,1 kg zahar gelifiant,1-2 linguri zmeurata(optional). Mod de preparare: Se curata 1 kg zmeura. Se amesteca impreuna ...
Dulceata de piersici cu menta
Ingrediente: 1 kg piersici sau nectarine (cca 850 g miez de fruct), sucul de la 2 lamai (80 ml sau 4 linguri), 50 g stafide, 1 kg zahar, 3-4 crengute de menta. Mod de preparare: Piersicile ...
Dulceata de caise cu miezuri de nuci
Ingrediente: 1/2kg caise, 1kg zahar, 100g miez de nuca, 250ml apa. Mod de preparare: Se spala, se dau caisele in doua scotandu-se simburii. Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe ...
Dulceata de trandafiri
Ingrediente: 500-700g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, o lingura de miere de albine, zeama de la o lamaie mare, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinata, vanilie, 1/2 l ...
Dulceata de gutui bucati
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg gutui taiate bucati, cantarite dupa ce au fost fierte, 3 linguri zeama de lamaie, 1/2 baton vanilie, 3 pahare apa. Mod de preparare: Se aleg gutui mari, ...
Dulceata de struguri (I)
Ingrediente: 1 kg struguri, cantariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte, 1 kg zahar, vanilie, 50 ml zeama de lamaie sau 50 g glucoza, 1/2 l apa. Mod de preparare: Pentru dulceata ...
Jeleu cu petale de trandafir
Ingrediente: 30 petale de trandafir, 2 mere, sucul de la o lamaie, 500 ml suc de mere, 650 g zahar,1 plic de Gelfix. Mod de preparare: Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...
Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto

Dulceata din flori de salcam
Administrare ReteteleCulinare.ro
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2015 ReteteleCulinare.ro