Pogaci cu jumeri

Retete Culinare
Retete Culinare Internationale
Retete CulinareUltimele ReteteReteta culinaraRetete Culinare ComentateAdauga Retete Culinare Comentarii Retete Culinare

  Pogaci cu jumeri
MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 200 g jumeri, 350 g faina, 2 galbenuse, ou pt uns deasupra, 20 g drojdie, 1 lingurita zahar, sare, putin lapte. Mod de preparare: Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 linguri lapte si o llingura faina si se face o maia care se lasa la crescut 1/4 ora. Se adauga restul de faina, galbenusele, 1/2 lingurita sare, un varf cutit piper si lapte. Se framanta un aluat mai moale, se lasa sa creasca 1/4 ora apoi se intinde de 1 cm grosime pe masa presarata cu faina. Jumerile date prin masina se intind pe 2/3 din foaie si se impatura in 3 (partea neunsa inte cele 2 unse). Se repeta de 3 ori impaturitul in 3. Se lasa 10 minute la cald apoi se intinde aluatul gros de 2 cm si se taie cu paharul. Se pun in tava cu distante de 2 cm intre ele, se mai lasa sa creasca 1/4 ora apoi se ung cu ou batut si se presara sare, chimen, cascaval. Se coc in cuptorul fierbinte la foc mediu cca 30 min. Nu se deschide cuptorul 15 min. Par a fi complicat de facut dar nu sunt, si sunt foarte foarte bune!
Alte retete culinare:   faina , chimen , cascaval , lapte
Complexitate: redusa
Timp de preparare: 1 h 30 min


  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Turte
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!). Mod de preparare: Ca sa facem aluatul pentru turte, amestecam faina, ...
Paine cu mac
Ingrediente: 2 1/2 cesti de faina amestecata cu un plic de praf de copt, 1/4 ceasca zahar, 1/4 ceasca seminte de mac, 1 kg cartofi curatati si dati pe razatoare, 200 g unt topit si racit, 2 ...
Paine cu miere si nuci
Ingrediente: 350 ml apa calduta, 1 cub de drojdie proaspata sau 1 1/2 pachet drojdie uscata, 2 lingurite sare, 1 lingura miere, 350 g faina alba, 150 g fulgi de ovaz, 200 g nuci. Mod de ...
Paine cu ierburi aromate
Ingrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta, 20 g drojdie, 1 lingura busuioc taiat (cu foarfeca), 1 lingura rozmarin tocat, 2 lingurite frunzulite de cimbru, 3 linguri ulei de ...
Paine alba
Ingrediente: 1kg faina alba, 40g drojdie, 1 lingurita de sare, 600 ml apa. Mod de preparare: Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta. Se amesteca ...
Paine de casa
Ingrediente: 1 kg faina alba, 20 gr drojdie de bere, lapte sau apa, 1 praf de sare, 2 linguri ulei. Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, inmuiata in 50 ...
Pogaci cu jumeri
Ingrediente: 200 g jumeri, 350 g faina, 2 galbenuse, ou pt uns deasupra, 20 g drojdie, 1 lingurita zahar, sare, putin lapte. Mod de preparare: Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 ...
Paine cu dovleac
Ingrediente: 700 gr dovleac galben, 700 gr faina tip 0, 25 gr drojdie uscata, 1 ramura salvie, zahar, sare, ulei, lapte. Mod de preparare: Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine ...
Paine de casa
Ingrediente: 1 kg faina, 2 linguri cereale, 1 lingura malai, 1 lingura ulei, 30 gr drojdie de bere, 1 lingurita de sare, 500 ml apa, 1 rosie. Mod de preparare: Se pune faina pe planseta. In ...
Pogacele cu Cartofi si Cascaval
Ingrediente: 1 kg faina, 500 gr cartofi, 300 gr cascaval razuit, 500 ml lapte, 50 gr drojdie, 300 ml ulei, 4 lingurite sare, 100 gr unt pentru uns aluatul, 1 ou. Mod de preparare: Dizolvam ...
Batoane cu Ceapa
Ingrediente: 1 kg de faina, 30 g drojdie, 2 cepe, 1 lingurita de sare fina, 1 ligura de ulei, 500 ml apa calduta (nu fierbinte!), o lingurita de sare gunjoasa. Mod de preparare: Ca sa facem ...
Paine cu orez
Ingrediente: 2 pumni de orez, 125 ml lapte caldut, 2 linguri ulei masline, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita sare, 1 pumn fulgi de porumb, 1 pumn faina de malai, 400 gr faina alba, 1 ...


Retete Deserturi
Retete Cafele
Arta culinara romaneasca
Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse umpluturi, coapta probabil in test.
  continuare ...


Pogaci cu jumeri

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteleCulinare.ro